Грижата за косата започва от най-простия жест: измиване на косата.

Преди да продължите, трябва да се уверите, че сте избрали конкретни продукти за нуждите на кожата и косата.

Ето някои основни стъпки, които трябва да следвате:

  1. Измийте добре цялата коса с вода при средна температура.

  2. Нанесете шампоана отзад (тила) и продължете с нанасянето отгоре и накрая отпред.

При гъста и дълга коса се препоръчва шампоанът да се нанася дори на 2/3 стъпки, като се дозира точното количество, за да се разпредели по-лесно.

Как да разберем какво е правилното количество шампоан и дали да направим 1 или 2 приложения?

Пяната ни казва!


Когато косата е много мръсна няма да се пени, въпреки нанасянето на много шампоан и след това ще трябва да извършите второ измиване, за да почистите правилно кожата и косата.

При много чиста коса ще се появи много пяна дори и с малко количество шампоан и тогава само едно нанасяне ще бъде достатъчно.

  1. След като шампоанът е равномерно разпределен, направете енергичен масаж, като използвате само върховете на пръстите (първата фаланга на ръката), като правите бавни и кръгови движения по скалпа. Обърнете специално внимание на тила, защото там се събира най – много замърсяване.

  2. Никога не търкайте косата си! Тя автоматично се измиват благодарение на повърхностно активните вещества, съдържащи се в шампоана, вещества, които имат способността да премахват замърсяванията от кожата и косата.

  3. Изплакнете обилно шампоана от косата за няколко минути, докато не видите повече пяна.

Ако е необходимо, повторете операцията, като извършите второ измиване.

  1. Продължете с нанасянето на балсам или маска върху всички дължини, масажирайте нежно, като плъзнете ръката си от основата към върховете, без да разресвате и ги оставете за 5 или 10 минути съответно.

  2. След това време изплакнете косата си обилно и отстранете излишната вода, като използвате кърпа, за да изсушите косата си.

  3. За да завършите рутината си за грижа за косата, продължете с желания стил и изсушете косата си при ниска температура.

Екипът на HAIR BOX Ви пожелава да се грижите за вашата коса!